Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kinesitherapie en revalidatie

Julien Massard, Benny Struelens & Marie - Charlotte Declerck bieden kinesitherapie te Healthcube Tervuren aan. Elke therapeut heeft zijn/haar werkwijze waarmee ze elkaar goed aanvullen. Iedereen heeft zo hun stokpaardjes. Alle Kinesitherapeuten zijn gedeconventioneerd. Je kan online afspraken maken en weer annuleren bij verlet.

Albert Chantereau en Marie - Charlotte Declerck geven eveneens kinesitherapie in  Healthcube Wezembeek - Oppem.

Sophie Block biedt kinesitherapie aan te Healthcube Huldenberg.

We behandelen vrijwel alle pathologieën. Hieronder een paar voorbeelden waarmee we dagdagelijks bezig zijn:

  • Algemene kinesitherapie
  • Orthopedische revalidatie
  • Manuele therapie
  • Dry needling (Benny & Sophie)
  • Nek – en rugpijn actief behandelen
  • Sportkinesitherapie, revalidatie & taping
  • Crochetage, deep tissu massage
  • Temporomandibulaire dysfuncties (Benny & Sophie)

Opgepast!! Belangrijk dat je bij de intake aangeeft of je voor dezelfde of een andere pathologie reeds kinesitherapie genoten hebt bij een andere collega. Dit is nodig om de juiste attestaties te kunnen opmaken zodanig dat jullie jullie terugbetaling kunnen genieten.

Indien je wilt weten wat je terugkrijgt bij sessies van onze gedeconventioneerde therapeuten, verwijs ik naar 'riziv tarieven en terugbetaling' (rechthebbenden met of zonder voorkeursregeling) waar je dan best kijkt naar de terugbetaling van een 'verstrekker zonder overeenkomst'.

Deze dienst is beschikbaar in

Huldenberg, Tervuren, Wezembeek-Oppem
Gedeconventioneerde kinesitherapie 35€ praktijk / 37€ thuis
30 min

Meer informatie over specifieke behandelingen

Sportmassage - sport kinesist

Een sportkinesist (of sportfysiotherapeut) is een specialist die zich richt op:

  1. de behandeling van sportblessures: met technieken zoals massage, mobilisaties, stretching, dry needling en taping.
  2. revalidatie na blessures of operaties: door het opstellen van oefenprogramma's die de mobiliteit, kracht en stabiliteit van de geblesseerde gebieden verbeteren.
  3. preventie van blessures: sportkinesisten geven advies over het verbeteren van de houding, techniek en trainingsmethoden om blessures te voorkomen. Ze kunnen ook speciale oefeningen voorschrijven om zwakke plekken te versterken en de kans op toekomstige blessures te verminderen.
  4. ondersteuning bij sportprestaties: ze helpen atleten om hun prestaties te verbeteren. Dit kan door het optimaliseren van de flexibiliteit, kracht en balans, evenals het adviseren over warming-up en cooling-down routines.
  5. diagnoses van blessures: ze kunnen blessures beoordelen en een voorlopige diagnose stellen, waarna ze eventueel doorverwijzen naar een arts of specialist als dat nodig is.
Kinesitherapie bij temporomandibulaire dysfuncties (TMD)

Temporomandibulaire dysfuncties (TMD), ook wel kaakgewrichtsklachten genoemd, verwijzen naar problemen met het temporomandibulaire gewricht (TMG) en de omliggende spieren. Dit gewricht verbindt de onderkaak (mandibula) met de schedel en is essentieel voor bewegingen zoals kauwen, praten en gapen. Bij een dysfunctioneel kaakgewricht of omliggende structuren kan er pijn, stijfheid of beperkingen in de kaakbewegingen ontstaan.

Een kinesist kan helpen met:

  1. mobilisaties en manipulaties van het kaakgewricht: om de mobiliteit van het kaakgewricht te verbeteren en stijfheid te verminderen.
  2. spierontspanning en massage: massagetechnieken en triggerpointtherapie helpen de spieren rond het kaakgewricht te ontspannen en spanning te verlichten.
  3. oefeningen voor het kaakgewricht: specifieke oefeningen worden voorgeschreven om de spieren rond het kaakgewricht te versterken en de flexibiliteit te verbeteren.
  4. houdingscorrectie: aangezien een slechte houding, zoals een voorovergebogen hoofdpositie, de kaakfunctie kan beïnvloeden, kan kinesitherapie ook gericht zijn op het verbeteren van de houding om de belasting op de kaak te verminderen.
  5. educatie en zelfmanagement: een kinesist kan advies geven over het vermijden van gewoonten die de symptomen kunnen verergeren, zoals tandenknarsen (bruxisme) of klemmen van de kaak. Ze leren patiënten ook technieken om zelf hun kaakspieren te ontspannen.
Dry Needling

Dry needling is een techniek binnen de kinesitherapie die wordt gebruikt om spierpijn en stijfheid te behandelen. Hierbij worden dunne, gesteriliseerde naalden ingebracht in specifieke triggerpoints in de spieren, zonder dat daarbij medicatie of vloeistof wordt geïnjecteerd.
Triggerpoints zijn kleine, pijnlijke knopen in spieren die vaak ontstaan door overbelasting, stress of letsel. Deze knopen kunnen niet alleen lokale pijn veroorzaken, maar ook uitstralende pijn naar andere delen van het lichaam, wat soms leidt tot stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Het doel van dry needling is om spierspanning en pijn te verminderen, en de normale functie van de spier te herstellen.

 

Wat zijn de voordelen van dry needling?

  1. snelle verlichting van spierpijn en stijfheid: veel mensen ervaren na de behandeling een afname van spierpijn.
  2. verbetering van mobiliteit: het ontspant de spieren, wat helpt om de bewegingsvrijheid te vergroten.
  3. behandeling van chronische pijn: dry needling kan effectief zijn bij het behandelen van chronische spierpijn en spanningsgerelateerde klachten zoals hoofdpijn of rugpijn.

Wat kan je verwachten tijdens een dry needling sessie?

  • De kinesist lokaliseert de triggerpoints en brengt de naald snel in het triggerpoint.
  • Je kunt een korte, scherpe sensatie voelen, gevolgd door een spierkramp of samentrekking, en daarna een ontspanning van de spier.
  • Na de sessie kan de behandelde spier gevoelig of stijf aanvoelen, vergelijkbaar met spierpijn, maar dit verdwijnt meestal binnen 24-48 uur.

Onze kinesitherapeuten

Maak een afspraak

Formulier Kinesitherapie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam aanvrager*
DD slash MM slash JJJJ
Jouw voorkeurtaal*
Jouw gewenste locatie*
Heeft u een voorkeur van therapeut(e)?
U kan alles over kine bij Healthcube lezen via https://www.healthcube.be/dienst/kinesitherapie-en-revalidatie/
Voorkeursdagen
Bekijk goed wie welke dag op welke locatie aanwezig is als je een bepaalde voorkeur hebt voor een therapeut(e).
Voorkeursmoment
Hoe word je per voorkeur gecontacteerd?*
GDPR
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.